شهرهاي توريستي ايران و اماكن گردشگري
صفحه ها
آمار وبلاگ
تعداد بازديد ها : 5189
تعداد نوشته ها : 11
تعداد نظرات : 0
درباره وبلاگ
جاذبه های توریستی ایران و اماکن گردشگری ایران و معرفی شهرهای ایران
شهرک انقلاب

دربخش جنوب شهر در دامنه کوه البرز قرار دارد و چند سالی است که به صورت یک محله وسیع ظاهر شده‌است این محله از مهمترین مناطق تجمع جمعیت مخصوصاً طبقه جوان می‌باشد. این محله کاملاً مسکونی بوده و مغازه به ندرت دیده می‌شود. این محله مجموعه‌ای از مساکن به سبک جدید و خیابانها و کوچه‌های منظم می‌باشد. اخیراً ساخت و ساز در قسمت ورودی (شمالی) شهرک رونق گرفته و اثری از زمینهای خالی در ورودی شهرک به چشم نمی‌خورد. این ساختمان‌های جدید به سبک مدرن ساخته شده و جلوهٔ زیبایی به شهرک داده‌اند. استادیوم اصلی شهر در ضلع شرقی شهرک قرار گرفته که شامل زمین فوتبال، زمین مخصوص فوتبال ساحلی، زمینهای والیبال و بسکتبال، دو استخر شنا و سالن کشتی می‌باشد. [استادیوم تختی] به محلی برای ورزش صبحگاهی تبدیل شده و افراد زیادی همه روزه به خصوص روزهای تعطیل برای ورزش و نرمش صبحگاهی از نقاط مختلف شهر خود را به استادیوم تختی می‌رسانند. پارک زیبای لاله در منتهای خیابان فجر قرار گرفته که یکی از زیباترین پارک‌های شهر است. مسجد بزرگ الزهرا که یکی از پررونق تریم مساجد شهر جهرم است رو به روی پارک واقع شده است. مسجد در حال گسترش می‌باشد و گنبد آن هنوز تکمیل نشده است. خیابان‌های اصلی این محله شامل خیابان‌های فجر و شاهد و قائم می‌باشد.
شهرک شهید سحرخیز

این محله که در قسمت شمالی شهر واقع شده قدمتی سی و چندساله دارد که در نزدیکی اداره تربیت بدنی جهرم واقع شده است.
شهرک شهید دستغیب

این محله قدمتی سی ساله دارد و در شرق جهرم و در مسیر پردیس دانشگاه علوم پزشکی، سازمان هلال احمر، تیپ۳۳ هوابرد المهدی، و در ابتدای جاده لار-بندرعباس واقع شده، در سالهای اخیر شهرک قمر بنی هاشم (ع) نیز به این شهرک الحاق شده است.
خارقان یا شهرک فاطمیه

این محله یکی از محله‌های جدید کمتر از دو دهه‌است که زیر ساخت رفته‌است و با فاصله کمی در شمال شهر واقع شده‌است و جمعیت نسبتاً زیادی را در خود جای داده‌است.
شهرک ایثار گران

این محله هم یکی از محلات جدید شهر می‌باشد که در غربی شهر و کنار شهرک انقلاب قرار دارد و هنوز به طور کامل مساکن آن ساخته نشده‌است و هنوز جمعیت آن زیاد نیست ولی می‌تواند جمعیت قابل توجهی را در خود جای دهد.
فرهنگ شهر

این محله هم از محلات جدید و در حال شکل گیری است. فرهنگ شهر، همجوار با خارقان (شهرک فاطمیه) واقع در شمال شهر است که به سرعت در حال ساخت و ساز می‌باشد؛ که جمعیت نسبتاً کمی دارد ولی با توجه به رشد سریع آن به زودی می‌تواند جمعیت زیادی را در خود جای دهد. علاوه بر این محلات شهر جهرم به طرف خیابانهای خروجی شهر در حال گسترش بوده و علاوه بر توسعه محلات قدیمی محلات جدیدی در فاصله دورتری در حال شکل گرفتن است.[۱۰][۱۱]
زیباشهر

این محله در جوار میدان شهید اسدزاده قرار دارد.
محله‌های الحاق شده

با موافقت شوراهای اسلامی و تأیید بخشداری، فرمانداری و شورای اسلامی شهر جهرم، که جلسه کارگروه آن در استانداری فارس برقرار و مراتب به شورای عالی معماری کشور منعکس شد، چهار روستای تل ریگی، نظام آباد، حیدرآباد و اسلام‌آباد که از توابع بخش مرکزی بودند به شهر جهرم ملحق شدند. این روستاها دارای ۳ هزار و ۳۳۵ خانوار می‌باشند، و همچنین به جمعیت شهری جهرم ۱۳ هزار و ۵۱ نفر افزوده می‌شود.
فرهنگ
جهرم در شاهنامه

نام جهرم ۸ بار در شاهنامه فردوسی تکرار شده است. به گفته فردوسی، وقتی که اسکندر مقدونی به ایران حمله می‌کند و ایرانیان را شکست می‌دهد، «دارا» به جهرم فرار می‌کند؛ «جهاندار دارا به جهرم رسید». طبق شاهنامه، مهرک نوشزاد هم زاده شهر جهرم بوده است؛ که این ابیات به شرح زیر است:
پس آمد سکندر سوی قادسی         جهانگیر تا جهرم پارسی
به جهرم یکی بد کی نژاد         کجا نام او مهرک نوشزاد
به جهرم چو نزدیک شد پادشا         نهان گشت از او مهرک بی وفا
ز جهرم بیامد به ایوان شاه         ز هر سو بیاورد بی مر سپاه
جهاندار دارا به جهرم رسید         که آنجا بدی همه گنجها را کلید
ز جهرم فرخزاد را خواندند         بدان تخت شاهیش بنشاندند
چو منذر به نزدیک جهرم رسید         به آن دشت بی آب لشکر کشید
به منذر چنین گفت کای رایزن         به جهرم کشیدی ز شهر یمن[۱۲]
سینما
سینما باربد جهرم

سینما باربد جهرم از معدود سینماهای فعال استان فارس می‌باشد. این سینما از فروردین ماه ۱۳۴۵ با نام «باربد» آغاز به کار نمود، در سال ۱۳۵۷ بر اثر آتش‌سوزی تعطیل شد اما در سال ۱۳۶۰ توسط شهید عبدالرضا مصلی نژاد بازسازی و مجدداً آغاز به کار نمود. پس از درگذشت مصلی نژاد، این سینما به نام این فرد نامگذاری شد. این سینما که در مالکیت سپاه پاسداران است در حال حاضر به صورت خصوصی اداره می‌شود.
دوسالانه داستان کوتاه نارنج
نشریات

    دو هفته نامه جهرم امروز
    مجله دانشگاه علوم پزشکی جهرم
    بعد پنجم طنز
    جوانی
    اردی بهشت

سیاست
جهرم در مقاطع مختلف تاریخی فراز و فرودهای بسیاری را تحمل نموده است اما در هر مقطعی نقش اساسی خود را ایفا نموده است. 
5:52 بعد از ظهر
(0) نظر
گمیشان
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
    برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. لطفاً با توجه به شیوهٔ ویکی‌پدیا برای ارجاع به منابع با ارایهٔ منابع معتبر این مقاله را بهبود بخشید. مطالب بی‌منبع را می‌توان به چالش کشید و حذف کرد.
کمیش دپه
کمیش دپه
کشور      ایران
استان     گلستان
شهرستان     گمیشان
بخش     مرکزی
نام(های) دیگر     روسی:سربرانی بوگور، یونانی: ساکانا پولیس
نام(های) قدیمی     ابسکون
مردم
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا     ۲۱-
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه     متوسط حد اقل درجه حرارت ۹/۶۷ در دی ماه است. متوسط حد اکثر درجه حرارت ۲۸/۹۵ در مرداد ماه است.
میانگین بارش سالانه     بین ۶۳۴/۴میلی‌متر(۱۳۵۷)تا ۴۲۱میلی‌متر(۱۳۷۶)
اطلاعات شهری
شهردار     صالح ایری
تأسیس شهرداری     ۲۹مرداد۱۳۰۹
ره‌آورد     ماهی، خاویار، میگو، فرش ترکمن، قالیچه ترکمنی، زیور آلات ترکمنی، گندم، جو، پنبه
پیش‌شماره تلفنی     ۰۱۷۳۴۴۶
وبگاه    
شناسهٔ ملی خودرو      ایران69
تابلوی خوش‌آمد به شهر
کمیش دپه بر ایران واقع شده‌است
کمیش دپه
روی نقشه ایران
۳۷.۰۴° شمالی ۵۴.۰۴° شرقیمختصات: ۳۷.۰۴° شمالی ۵۴.۰۴° شرقی

کمیش دپه (دربارهٔ این پرونده تلفظ راهنما·اطلاعات) یکی از شهرهای استان گلستان می‌باشد. این شهر در شمالی‌ترین قسمت حاشیه شرقی دریای خزر قرار دارد و از طرف شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به بندرترکمن، از شرق به آق قلا و از طرف غرب به دریای خزر ختم می‌شود. این شهر با بندر ترکمن حدود ۱۹٫۵ کیلومتر فاصله دارد.

نام محلی شهر کمیش دپه به معنی «تپه نقره‌ای» است و در مورد علل نامگداری آن دلایل خاصی را بیان می‌کنند ازجمله پیداشده مقداری نقره در تپه کمیش دپه جیک در شمال شهر و همچنین استدلال به نمکزار بودن تپه در دوران نزدیکی به آب دریا و بازتاب نورآفتاب و ماه بصورت نقره‌ای از مسافت دور اشاره داشت. این شهر یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ترکمن نشین شمال ایران می‌باشد که پیشینه تاریخی کهنی دارد. ۱۰۰٪ جمعیت شهر را ترکمن‌ها تشکیل می‌دهند.

صورتهای دیگر نوشتاری: کوموش دپه، گمیش تپه، گوموش تپه، کمش دفه، کوموش دفه، کمیش دپه (مورد تأیید مشاهیر زبان و ادبیات شهر)

سیاحانی همچون آرمینوس وامبری و بزرگانی همچون محمدعلی شاه قاجار، رضاشاه پهلوی و فرزند خردسالش محمدرضا از این شهر بازدید کرده‌اند.

محتویات

    ۱ گمیشان
    ۲ آب و هوا
    ۳ موقعیت
    ۴ روز ملی کمیش دپه
    ۵ مردم
    ۶ پیشینه
    ۷ اقتصاد کمیش دپه
    ۸ جاذبه‌های گردشگری
        ۸.۱ جزیره آبسکون
        ۸.۲ موزه مردم شناسی
        ۸.۳ گل فشان قارن یارق
        ۸.۴ خانه‌های قدیمی
        ۸.۵ دیوار قزل آلانگ
        ۸.۶ تالاب بین‌المللی گمیشان
    ۹ سوغات، غذاهاو صنایع دستی
    ۱۰ گونه‌های بافت قدیم شهر کمیش دپه
    ۱۱ شهرهای خواهرخوانده
    ۱۲ تشکیلات اداری
    ۱۳ موزه‌ها
    ۱۴ خانه‌های قدیمی
        ۱۴.۱ خانه‌های آجری
        ۱۴.۲ خانه‌های چوبی
    ۱۵ گورستان‌ها
    ۱۶ محله‌ها
    ۱۷ مساجد
    ۱۸ رودخانه‌ها
    ۱۹ بازارها
    ۲۰ ترابری
    ۲۱ مشاهیر
    ۲۲ آموزش عالی
    ۲۳ بیمارستان‌ها
    ۲۴ منابع

گمیشان

گمیشان دراصل نام شهر محسوب نمی‌گردد بلکه نام منطقه‌ای است که شهرهای کمیش دپه، خواجه نفس، امچلی، قارقی و روستاهای اطراف را دربر گرفته و بیشتر به منطقه‌ای اطلاق می‌شود که قبلاً در آنجا گاو و گوسفند پرورش داده می‌شده و در اوایل نیز گومیشان نوشته می‌شد (گمیشان=گاو+میش (گوسفند)+ان) بعضی ندانسته آن را به منطقه پرورش گاومیش نسبت داده‌اند که این مطلب هیچ سندیت ندارد. درحال حاضر گمیشان نام شهرستان به مرکزیت شهر کمیش دپه می‌باشد که درتاریخ ۲۲ اردیبهشت ۸۸ از شهرستان ترکمن جداشد.
آب و هوا

آب و هوای کمیش دپه استپی محلی است. در طی سال میزان بارش کم است. سامانهٔ طبقه‌بندی اقلیمی کوپن BSk است. میانگین سالانه دما ۱۷٫۶ سانتی گراد است. میانگین بارندگی در اینجا به ۳۸۱ میلی‌متر می‌رسد.
کمیش دپه
نمودار آب و هوا (راهنما)
ژ     ف     م     آ     م     ژ     ژ     آ     س     اُ     ن     د
 
 
۴۱
 
۱۳
۳
   
 
 
۳۴
 
۱۳
۳
   
 
 
۵۶
 
۱۳
۶
   
 
 
۳۴
 
۲۱
۱۱
   
 
 
۲۳
 
۲۷
۱۶
   
 
 
۱۲
 
۳۲
۱۶
   
 
 
۱۳
 
۳۲
۲۳
   
 
 
۱۳
 
۳۳
۲۳
   
 
 
۲۴
 
۳۰
۱۹
   
 
 
۴۲
 
۲۵
۱۳
   
 
 
۴۲
 
۱۹
۸
   
 
 
۴۷
 
۱۵
۴
میانگین بالاترین و پایین ترین دما به مقیاس سانتیگراد
بارندگی به مقیاس میلی‌متر
[نمایش]مقیاس فارنهایت و اینچ

در ژوئن میزان بارش در کمترین حد خود قرار دارد که میانگین آن ۱۲ میلی‌متر است. بیشترین میزان بارش متعلق به ماه مارس (اسفند) که به طور میانگین به ۵۶ میلی‌متر می‌رسد. با دمای میانگین ۲۷٫۸ درجه ساانتی گراد، آگوست (مرداد) گرم‌ترین ماه سال است. در ژانویه (دی ماه), متوسط دما ۷٫۷ درجه سانتی گراد است. این میزان کمترین میانگین دما در تمام سال است. بین خشک‌ترین و مرطوب‌ترین ماه سال، تفاوت میزان بارش ۴۴ میلی‌متر است. دماهای میانگین در طول سال به میزان ۲۰٫۱ درجه سانتی گراد تغییر می‌کند. 
5:51 بعد از ظهر
(0) نظر
X